13 Eylül 2009 Pazar

Cem

t Cem Özüak

7 yorum:

  1. Guzel yerlere deginmişşin Cem'cim...
    İçinde yaşadığımız hayat değiştikçe, söylenecek şey de çoğalıyor kuşkusuz.
    Kaybetmeyen spekülatör yoktur. ama hayat dediğin nedir ki ? hep kazan. hep kazan. ...


    Bu arada blogun hayırlı olsun..
    Handan

    YanıtlaSil
  2. Süper bi yazı olmuş çok beğendim...

    bloğunu yeni gördüm hayırlı olsun bundan sonra yakaladıkça yazılarını takip edicem...

    YanıtlaSil
  3. Petrol fiyatları,Tokya Nikei,Repo,Bono,Faiz,Enflasyon...vs....vs ne kadar çok ekonomi biliminin içinde olsa da konu para olunca insanoğlunda her daim merak uyandırmıştır.

    Bu programlara olan eleştirinizi anlamış değilim,gerçi sizde bahsetmişsiniz akademisyenler takip ediyordur diye,ama yinede ne işe yarar lan kelimesi biraz abest duruyor.

    Her pazar ülkenin yarısı belki de futboldan anlamadığı gibi ülkemizin geneli futbolu sevmesede(takım sevgisi ile karıştırmayalım)Rıdvan Dilmen,Erman Toroğlu ve bir sürü aynı enlemdeki programları takip ediyor.Bi o kadar sevenleri olduğu gibi,ülkemizde futboldan nefret edenler de epey fazladır.Erkek egemen bir toplum olduğumuzdan,(özellikle haftasonu),kumanda pazarları babanın elinde olunca reytingleri parselliyor sadece 22 kişinin 2 saat oynadığı bir oyun üzerine yapılan yorumlar.

    Evde iftar için mercimek çorbası yapan teyzem petrol fiyatlarına ne kadar uzaksa,futbola da o kadar yakın.Penaltı,ofsayt,taç,pres,kordineli oyun,averaj,eleme,lig kavramları da onun için muamma.

    Fakat kimse çıkıpta serzenişte bulunmuyor ne yapıyorsunuz siz saatlerce diye?Kimse derken futboldan,spordan nefret edenler.Sizin de eleştiriniz buna benzemiş biraz.Tv'de yapılan herşeyi uzmanı izlesin.Aşk-memnuyu bekarlar izlemesin gibi bir şey bu.

    Eğitim seviyeniz ekonomi programları için yeterli değilse,izlemezsiniz.Pekte eksik kalmazsınız zira.Atm'den maaşını çeker,migros'a gider,taze kaşar ve hıyar alır eve dönersiniz.Veya köşedeki bakkala veresiye aldığınız geçmiş ayın borcunu kapatır,ekmek ve suyu yazdırır eve dönersiniz.Dolar artmış mı,azalmış mı,altına ne olmuş düşünmezsiniz.

    Haa anlatmak istediğiniz dünyanın kurulu düzeni üzerine eleştiri yapmak,öncelikle bahsettiğiniz dinin Tanrı'sı para olamaz,para araç olur sadece.Kullananlar girer bu sınıfa topluluk halinde.Bu konuda uzar gider taaa ademoğluna.

    Komplo teorileri üretmekse ben de yapayım bir tane:
    Simit alın,ekonomiye can verin şeklinde reklamlar dönmekte,nasıl canlanıyor ben göstereyim;
    Emekli Rüstem Amca cebindeki son bozukluk ile simit alır,simitçi yeni simit alır fırından,fırıncı un alır fabrikadan,fabrika bu işten en çok kaymak yiyen olur,bi kısmını işçi ve çiftçiye giden simitin yüzdesel olarak büyük kısmı patronun cebinde kalır,patron bankaya yatırır ve son olarak banka da Emekli Rüstem Amcama kredi vererek ekonomimiz canlanmış olur.

    Alın,verin,borçlanın şeklinde.

    Ne zaman patron banka yerine dağıtmaya başlarsa simitinden kazandıklarını o zaman nasıl anlıyordur bak o teyze petrol fiyatlarından,down jones borsasından.

    By Sürgündeki Apaçi

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. İnsanlık kalmış olduğu yerden devam ediyor. Kaldığı yer mi? Kabilin Habili öldürdüğü zaman. Bu her zaman devam edecek. Birileri ilahını kendi belirleyecek. Birileri Hz. İbrahim gibi arayıp bulacak. Birileri de Bizans imparatorunun yaptığı gibi ilahları belirleyecek. Sorun insanların binlerce ihtimal arasından seçim yaptıkları hayatlarında doğruyu seçmek ve kaderlerini kendi elleri ile doğru bir şekilde yazmak. Unutmayın doğduğu anda ağlamaya başlayan bir çocuğun bu haykırışı dünyada meydana gelen bütün ihtimallleri bir anda değiştirir. Kaderde bu haykırışa bağlı olarak seçeneklerin oluşmasıyla yazılmaya başlar. Allahın kendi nurundan parçalar oluşturup kainatı yaratması ve bu nurun kendisine geri dönmesi için yaşam dediğimiz amansız mücadele başlamıştır. Azrail gelmeden bu nuru yerine kendi ellerinizle teslim edin. Ölmeden önce ölün. Nefislerinizi öldürün.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil