5 Haziran 2016 Pazar

aforizma 211

İnsanın kendini aldatması anlamasından daha kolaydır. O yüzden daha çok tercih edilir. Alışkanlıklarımız zamanla inançlarımıza dönüşür. Bazen de tam tersi olur, inançlarımız alışkanlıklara dönüşür. Her iki durum da tehlikelidir. Aslında uyumayı tercih eden kişi için tehlikeli değildir rahattır bu durum. Uyanmak isteyense acı çeker. Çünkü alışkanlıklardan kurtulmak acı vericidir. Olan biteni anlamak istiyorsan önce kalıplarından çıkabilmelisin. Ve bu işin sonu yok. En azından bugüne kadar dibini gören olmadı. Her uyanışın ardından başka bir yatakta uyurken buluyor insan kendini. Ve yine debeleniyor. Bu döngü nereye kadar sürer bilmiyorum ama herşey de döngüler üzerine kurulu.

Evrendeki döngülere bakarsak hayat iç içe geçmiş dairelerden oluşuyor ve bunlar da tıpkı bir spirali andırıyor. Birbirini tekrar eden döngüler. Her akşam uykumuz geliyor. Her birkaç saatte bir acıkıyoruz yemek yiyoruz ve tekrar acıkıyoruz. Düzenli olarak tuvalete gidiyoruz. Birbirini tekrar eden döngüler ama asla zaman üzerinde aynı hizadan geçmiyor. Bütün bunlar da bende hayatın bir spiral olduğu hissini uyandırıyor.

Ayrıca bu böyledir şu şöyledir diye ahkam kesmek niyetinde değilim. Herşeyin göreceli olduğu bir dünyada ahkam kesen aptaldır. Ona inananlar da aptaldır. Ve biliyorum ki ortalıkta bir sürü aptal var. Çünkü böylesi daha rahat geliyor bir çok kişiye. Benim ızdırabımsa tam olarak anlaşılamamak -ki bunu da evrenin döngüsü içinde normal karşılıyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder